Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

οι κίνδυνοι του Internet!

To διαδίκτυο παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή του ανθρώπου σήμερα, καθώς μέσ’ από αυτό ενημερώνεται, ψυχαγωγείται , διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντές του. Όμως από την άλλη πλευρά εκτός από χρήσιμο μπορεί να γίνει επικίνδυνο με σοβαρές επιπτώσεις…
Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλά μέρη που μπορείς να επικοινωνήσεις με άλλα άτομα. Κάποια από αυτά είναι το msn, το hi5, το zoo κ.α Σ’ αυτά μπορεί κάποιος να βλέπει τον άλλο μέσω video-κλήσης ή πιο απλά με φωτογραφία. Αυτό όμως εμπεριέχει και κινδύνους. Σ’ αυτά τα forums ποτέ δεν ξέρεις με τι άτομα μιλάς. Μπορεί κάποιος να σου λέει ότι είναι συνομήλικός σου, αλλά αυτό να είναι ψέμα. Επίσης υπάρχουν μέχρι και άτομα που σε παροτρύνουν στην αυτοκτονία με διάφορους τρόπους, όπως ρίχνοντας την αυτοεκτίμηση και το ηθικό σου. Έχουν καταγραφεί διάφορα τέτοια γεγονότα. Όταν σας ρωτούν για τα προσωπικά σας δεδομένα (ονοματεπώνυμο, κατοικία, τηλέφωνο κ.α )Ποτέ να μην τα δίνετε. Είναι σαν να σας σταματούσε ένας άγνωστος στο δρόμο και σας ρωτούσε. Θα του τα δίνατε ; Πιστεύω πως κανείς μας δεν θα το έκανε.
Όταν "σερφάρεις" στο διαδίκτυο βρίσκεις πολλά, αλλά επίσης, σε βρίσκουν και πολλά... Όπως σε κάθε προηγμένη κοινωνία, έτσι και στη χαώδη παγκόσμια κοινότητα που οριοθετείται από τα εκατομμύρια χιλιόμετρα οπτικών ινών, συντελούνται θαύματα και απάτες. Ο κόσμος του Ιντερνετ, η χώρα της επαγγελίας για τους ψηφιακούς μετανάστες, σημερινούς μεσήλικες, κρύβει εκπλήξεις ευχάριστες και δυσάρεστες.
Γιατί αν κάποτε, με μια καλοδιατυπωμένη επιστολή στο γραμματοκιβώτιό μας, οι απατεώνες του οικονομικού εγκλήματος πετούσαν το δόλωμα του πλουτισμού στον ανυποψίαστο "πελάτη" μέσω των χρυσοφόρων παιχνιδιών "αεροπλανάκι" ή "πυραμίδα", κάνοντάς τον θύμα συστηματικής οικονομικής αφαίμαξης, σήμερα, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κάνει το "ψάρεμα" ευκολότερο, ταχύτερο και αποδοτικότερο.
Επικίνδυνο όμως είναι και το να κατεβάζεις από internet αφού ειναι πιθανό να κατεβάσεις ιούς. Ο ιός είναι ένα κακόβουλο πρόγραμμα το οποίο εγκαθίσταται στον υπολογιστή, χωρίς ο χρήστης να το γνωρίζει. Αφού εγκατασταθούν, οι ιοί μπορούν να προσαρτηθούν σε οποιοδήποτε αρχείο του υπολογιστή θέλουν και να το «μολύνουν». Στόχος των ιών είναι να αλλάξουν τον τρόπο που λειτουργεί ο υπολογιστής.

Για αυτό όποιος ασχολείται με το διαδίκτυο θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου